SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
MÖLNDALS ALLMÄNNA SIMSÄLLSKAP
HJÄRTA - UTVECKLING - FRAMGÅNG
LÄR DIG SIMMA TILLSAMMANS MED MASS


MASS bedriver följande verksamheter med inriktning simkunnighet:

  • Simskola: För barn från fyra år
  • Simskola: För barn från åtta år (som börjar i simskolan lite senare)
  • Simskola: För ungdomar och vuxna från 15 år


MASS är anslutna till Svenska Simförbundet och följer deras Simlinje, som ni kan läsa mer om HÄR. Vi lär ut grundläggande vattenvana först (bubbla, doppa, hoppa, flyta, rotera). Ryggcrawl och crawl är de simsätt som vi sedan fortsätter med, därefter bröstsim och fjärilsim. Vi använder inga flythjälpmedel, utan arbetar för att barnen ska bli trygga i vattnet på egen hand. Hur lång tid det tar att lära sig simma är väldigt individuellt. För vissa faller det sig helt naturligt och för vissa krävs det mycket övning innan det sätter sig. Alla våra ledare är utbildade via Svenska Simförbundets utbildningssystem och genomgår hjärt- och lungräddningsutbildning en gång/år. Samtliga ledare måste också visa upp ett utdrag ur belastningsregistret löpande under sin anställning hos oss.

 

Vi bedriver simskola på Lilla Åbybadet i Mölndal. Vår simskoleverksamhet omfattar sex olika nivåer. Generellt behöver man gå om en-två nivåer. För många barn är det Pingvinen och Fisken som är de nivåer som behöver repeteras. För att börja i Baddaren (första nivån) ska barnet ha fyllt fyra år, samt vara mogen att vara i en grupp med andra barn, utan att föräldrarna är med i vattnet. I alla våra grupper är det åtta till tio barn och två instruktörer. Lektionstiden är 30 minuter och en kurs omfattar 14-15 lektionstillfällen (under vår- och hösttermin). Det finns även möjlighet att delta i intensivkurser. När barnen klarat nivån Hajen räknas de som simkunniga (enligt svensk definition): de kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att åter ha tagit sig upp till ytan, simma 200 meter på djupt vatten, varav 50 meter på rygg. Vill man fortsätta simma efter simskolan är Teknikskolan nästa steg. Väljer man att avsluta sin träning rekommenderar vi ändå fortsatt simträning, för att upprätthålla simkunnigheten. Minst en gång per år (gärna fler när barnen är yngre) bör man testa att ta märket Vattenprovet - som motsvarar simkunnighetsdefinitionen ovan.

DAGS IGEN FÖR NYBÖRJARTÄVLING
2022-04-29 09:44

 

I december anordnade vi Tomtesimmet, en tävlingsinspirerad aktivitet för barn i Fisken (även Steg 2), Krokodilen och Hajen. En väldigt lyckad aktivitet. Lördagen den 4 juni är det dags igen! Då kommer vi att anordna Sommarsimmet. 

 

Sommarsimmet är för alla barn som under vårterminen 2022 simmat i någon av ovanstående nivåer. Det finns ett begränsat antal platser (då det finns en begränsning på hur många som får befinna sig i simhallen samtidigt). Ni finner mer information i inbjudan. Det går att anmäla sig från och med torsdagen den 5 maj kl. 09.00, via bokningssidan

BOKA PRIVATUNDERVISNING I SOMMAR
2022-03-22 09:47

 

Vi släpper nu de första tiderna för privatundervisning under sommaren. Vecka 24 erbjuder vi eftermiddags- och kvällstider och vecka 25 erbjuder vi morgon- och förmiddagstider. Vi ser löpande över intresset och försöker anpassa med fler tillgängliga tider vid behov. Varje lektionstillfälle är 30 minuter och kostar 300kr. Vid privatundervisning anpassar vi undervisningen utifrån era önskemål. 

 

Privatundervisningen riktar sig till barn som inte är simkunniga och som behöver träna på specifika moment. Du behöver inte vara medlem i MASS för att boka privatundervisning. 

 

Privatundervisning bokas via vår bokningssida. Ingen betalning görs i samband med bokning, utan vi skickar ut en samlingsfaktura för samtliga bokade tillfällen. 

 

Vi har nu även öppnat bokningen för tider i slutet av sommaren, under vecka 33. 

NÄR ÄR NÄSTA SIMSKOLESTART?
2022-03-07 13:20

 

Funderar ni på simskola? Kul! För att göra det enkel har vi nedan listat våra kommande verksamhetsstarter (vårterminens grupper är fullbokade):

 

  • Intensivsimskola vecka 22-23
  • Intensivsimskola vecka 26-27
  • Intensivsimskola vecka 31-32
  • Hösterrminen, kursstart vecka 34 

 

För information om bokningsöppningar, klicka HÄR.

 

Vi erbjuder även privatundervisning vid flertalet tillfällen under våren och sommaren. Vi uppdaterar löpande tillgängliga tider vi bokningssidan

 

 

SNABBÖVERBLICK AV SIM- OCH TEKNIKSKOLAN
2022-01-20 10:25

 

Ibland är det svårt att förstå hur sim- och teknikskolan är uppbygd och vilken nivå som är passande att börja på. Vi har därför sammanställt ett lättöverskådligt nivåblad, som kort förklarar skillanden mellan de olika nivåerna och i vilken ordning de följer. Klicka HÄR för att ta del av detta. 

ÅRETS SIMBORGARMÄRKE 2022
2022-01-17 11:53

 

Nu vet vi vilken färg årets Simborgarmärke kommer att ha - ljusblått. Det är viktigt att komma ihåg att testa sin simkunnighet löpande - simkunnighet är en färskvara! För att ta Simborgarmärket behöver man simma 200 meter valfritt simsätt. 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen