SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
MÖLNDALS ALLMÄNNA SIMSÄLLSKAP
HJÄRTA - UTVECKLING - FRAMGÅNG
LÄR DIG SIMMA TILLSAMMANS MED MASS


MASS bedriver följande verksamheter med inriktning simkunnighet:

  • Minisim: För barn mellan två och fyra år 
  • Simskola: För barn från fyra år
  • Simskola: För barn från åtta år (som börjar i simskolan lite senare)
  • Simskola: För ungdomar och vuxna från 15 år


MASS är anslutna till Svenska Simförbundet och följer deras Simlinje, som ni kan läsa mer om HÄR. Vi lär ut grundläggande vattenvana först (bubbla, doppa, hoppa, flyta, rotera). Ryggcrawl och crawl är de simsätt som vi sedan fortsätter med, därefter bröstsim och fjärilsim. Vi använder inga flythjälpmedel, utan arbetar för att barnen ska bli trygga i vattnet på egen hand. Hur lång tid det tar att lära sig simma är väldigt individuellt. För vissa faller det sig helt naturligt och för vissa krävs det mycket övning innan det sätter sig. Alla våra ledare är utbildade via Svenska Simförbundets utbildningssystem och genomgår hjärt- och lungräddningsutbildning en gång/år. Samtliga ledare måste också visa upp ett utdrag ur belastningsregistret löpande under sin anställning hos oss.

 

Vi bedriver simskola på Lilla Åbybadet i Mölndal och till liten del på Streteredsbadet i Kållered. Vår simskoleverksamhet omfattar sex olika nivåer. Generellt behöver man gå om en-två nivåer. För många barn är det Pingvinen och Fisken som är de nivåer som behöver repeteras. För att börja i Baddaren (första nivån) ska barnet ha fyllt fyra år, samt vara mogen att vara i en grupp med andra barn, utan att föräldrarna är med i vattnet. I alla våra grupper är det åtta till tio barn och två instruktörer. Lektionstiden är 30-40 minuter och en kurs omfattar 14-15 lektionstillfällen (under vår- och hösttermin). Det finns även möjlighet att delta i intensivkurser. När barnen klarat nivån Hajen räknas de som simkunniga (enligt svensk definition): de kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att åter ha tagit sig upp till ytan, simma 200 meter på djupt vatten, varav 50 meter på rygg. Vill man fortsätta simma efter simskolan är Teknikskolan nästa steg. Väljer man att avsluta sin träning rekommenderar vi ändå fortsatt simträning, för att upprätthålla simkunnigheten. Minst en gång per år (gärna fler när barnen är yngre) bör man testa att ta märket Vattenprovet - som motsvarar simkunnighetsdefinitionen ovan.

TERMINSAVSLUTNING HT-2022
2022-12-01 11:37

 

Vecka 49 (5-11/12) är det terminsavslutning för samtliga simskolegrupper. Inför sista lektionstillfället (under vecka 49) kommer ledarna att notera en grupprekommendation inför kommande kurs. Denna rekommendation blir synlig på bokningssidan - där ni också gör en anmälan till våra olika kurser. 

 

Eventuellt klarade simmärken ser ni via medlemsappen, under fliken utmärkelser. MASS kommer att finnas på plats inne i simhallen under hela avslutningsveckan och sälja simmärken och märkessköldar. Betalning enbart med swish! 

 

Anmälan till vårterminen öppnar torsdagen den 15 december för medlemmar som gått under höstterminen. Tiden för när anmälan öppnar varierar beroende på nivå. Se informationen på bokningssidan. Grupperna blir synliga måndagen den 12 december kl. 12.00. 

 

 

SNABBÖVERBLICK AV SIM- OCH TEKNIKSKOLAN
2022-01-20 10:25

 

Ibland är det svårt att förstå hur sim- och teknikskolan är uppbygd och vilken nivå som är passande att börja på. Vi har därför sammanställt ett lättöverskådligt nivåblad, som kort förklarar skillanden mellan de olika nivåerna och i vilken ordning de följer. Klicka HÄR för att ta del av detta. 

ÅRETS SIMBORGARMÄRKE 2022
2022-01-17 11:53

 

Nu vet vi vilken färg årets Simborgarmärke kommer att ha - ljusblått. Det är viktigt att komma ihåg att testa sin simkunnighet löpande - simkunnighet är en färskvara! För att ta Simborgarmärket behöver man simma 200 meter valfritt simsätt. 

MAJBLOMMAN KAN MÖJLIGGÖRA SIMSKOLA FÖR FLER
2021-12-15 10:09

 

Svensk Simidrott har under 2021 samarbetat med organisationen Majblomman. Majblomman delar ut ekonomiskt stöd till barn i familjer där pengarna inte räcker till. Det kan handla om ett par fotbollsskor, ett barnkalas, avgiften till fritidsaktiviteter eller en jacka. Klicka här för mer information kring hur man söker bidrag. 

 

Hjälp gärna till att sprida information gällande Majblomman till personer i din omgivning. Då ökar chansen att de som behöver det som mest får information om att det finns möjlighet att söka bidrag. 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen