SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
MÖLNDALS ALLMÄNNA SIMSÄLLSKAP
HJÄRTA - UTVECKLING - FRAMGÅNG
LÄR DIG SIMMA TILLSAMMANS MED MASS


MASS bedriver följande verksamheter med inriktning simkunnighet:

  • Minisim: För barn mellan två och fyra år 
  • Simskola: För barn från fyra år
  • Simskola: För barn från åtta år (som börjar i simskolan lite senare)
  • Simskola: För ungdomar och vuxna från 15 år


MASS är anslutna till Svenska Simförbundet och följer deras Simlinje, som ni kan läsa mer om HÄR. Vi lär ut grundläggande vattenvana först (bubbla, doppa, hoppa, flyta, rotera). Ryggcrawl och crawl är de simsätt som vi sedan fortsätter med, därefter bröstsim och fjärilsim. Vi använder inga flythjälpmedel, utan arbetar för att barnen ska bli trygga i vattnet på egen hand. Hur lång tid det tar att lära sig simma är väldigt individuellt. För vissa faller det sig helt naturligt och för vissa krävs det mycket övning innan det sätter sig. Alla våra ledare är utbildade via Svenska Simförbundets utbildningssystem och genomgår hjärt- och lungräddningsutbildning en gång/år. Samtliga ledare måste också visa upp ett utdrag ur belastningsregistret löpande under sin anställning hos oss.

 

Vi bedriver simskola på Lilla Åbybadet i Mölndal och till liten del på Streteredsbadet i Kållered. Vår simskoleverksamhet omfattar sex olika nivåer. Generellt behöver man gå om en-två nivåer. För många barn är det Pingvinen och Fisken som är de nivåer som behöver repeteras. För att börja i Baddaren (första nivån) ska barnet ha fyllt fyra år, samt vara mogen att vara i en grupp med andra barn, utan att föräldrarna är med i vattnet. I alla våra grupper är det åtta till tio barn och två instruktörer. Lektionstiden är 30-40 minuter och en kurs omfattar 14-15 lektionstillfällen (under vår- och hösttermin). Det finns även möjlighet att delta i intensivkurser. När barnen klarat nivån Hajen räknas de som simkunniga (enligt svensk definition): de kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att åter ha tagit sig upp till ytan, simma 200 meter på djupt vatten, varav 50 meter på rygg. Vill man fortsätta simma efter simskolan är Teknikskolan nästa steg. Väljer man att avsluta sin träning rekommenderar vi ändå fortsatt simträning, för att upprätthålla simkunnigheten. Minst en gång per år (gärna fler när barnen är yngre) bör man testa att ta märket Vattenprovet - som motsvarar simkunnighetsdefinitionen ovan.

NYHETER I SIMSKOLAN INFÖR HÖSTTERMINEN 2022
2022-05-30 16:49

 

Inför höstterminen 2022, som startar vecka 34, kommer vi att göra vissa justeringar i simskolans upplägg. Vi kommer även att erbjuda två nya varianter av grupper. 

 

  • Vår simskoleverksamhet är uppbyggd runt sex olika nivåer: Baddaren, Sköldpaddan, Pingvinen, Fisken, Krokodilen och Hajen (vi erbjuder även Steg 1 och 2, som riktar sig till barn som börjar simskolan senare). Från och med höstterminen 2022 kommer lektionstiden för nivåerna Pingvinen, Fisken, Krokodilen och Hajen (samt Steg 1 och 2) att förlängas till 40 minuter. Lektionstiden för Baddaren och Sköldpaddan kommer fortsatt att vara 30 minuter. Vi kommer också att dela upp grupperna mer, för att underlätta undervisningen för ledarna. 

  • Från och med höstterminen 2022 kommer vi att erbjuda en ny nivå som heter Plask & Lek. Denna nivå motsvarar nivån Baddaren, men riktar sig till barn mellan 2-4 år. I denna nivå kommer föräldrarna att vara med i vattnet. 

  • Undre höstterminen 2022 kommer vi att erbjuda simskola på Streteredsbadet i Kållered på onsdagseftermiddagarna. Denna verksamhet är för alla att anmäla sig till, men riktar sig extra mycket till barn som har svårt att koncentrera sig på Lilla Åbybadet (till följd av hög ljudvolym och mycket aktivitetet). OBS: På Streteredsbadet har alla nivåer 30 minuters lektionstid. 

  • Från och med höstterminen 2022 kommer vi testa att erbjuda simskola på morgonen på fredagar (grupper mellan 07.00-09.00). Till att börja med kommer det att vara för nivåerna Baddaren, Sköldpaddan och Plask & Lek. 
SNABBÖVERBLICK AV SIM- OCH TEKNIKSKOLAN
2022-01-20 10:25

 

Ibland är det svårt att förstå hur sim- och teknikskolan är uppbygd och vilken nivå som är passande att börja på. Vi har därför sammanställt ett lättöverskådligt nivåblad, som kort förklarar skillanden mellan de olika nivåerna och i vilken ordning de följer. Klicka HÄR för att ta del av detta. 

ÅRETS SIMBORGARMÄRKE 2022
2022-01-17 11:53

 

Nu vet vi vilken färg årets Simborgarmärke kommer att ha - ljusblått. Det är viktigt att komma ihåg att testa sin simkunnighet löpande - simkunnighet är en färskvara! För att ta Simborgarmärket behöver man simma 200 meter valfritt simsätt. 

MAJBLOMMAN KAN MÖJLIGGÖRA SIMSKOLA FÖR FLER
2021-12-15 10:09

 

Svensk Simidrott har under 2021 samarbetat med organisationen Majblomman. Majblomman delar ut ekonomiskt stöd till barn i familjer där pengarna inte räcker till. Det kan handla om ett par fotbollsskor, ett barnkalas, avgiften till fritidsaktiviteter eller en jacka. Klicka här för mer information kring hur man söker bidrag. 

 

Hjälp gärna till att sprida information gällande Majblomman till personer i din omgivning. Då ökar chansen att de som behöver det som mest får information om att det finns möjlighet att söka bidrag. 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen