SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
MÖLNDALS ALLMÄNNA SIMSÄLLSKAP
HJÄRTA - UTVECKLING - FRAMGÅNG
VANLIGA FRÅGOR

 

FÖRSTA TERMINEN I MASS

 

När startar ni upp nya terminer?

Terminsstart för simskolan är i januari och augusti varje år. Vi erbjuder också intensivsimskola (lektion fem dagar/vecka, måndag-fredag) vid flera tillfällen varje år. 

 

Hur gammal behöver man vara för att börja i MASS simskola?

Vi rekommenderar att barnen har fyllt fyra år när de börjar i Baddaren. Viktigast är att barnen är mogna att vara i en grupp utan föräldrar. Vi erbjuder även baby- och minisim för yngre barn, där en förälder är med i vattnet.

 

Vart bedriver ni verksamhet?

Vi bedriver all simskoleverksamhet på Åbybadet i Mölndal, Idrottsvägen 9. 

 

Är föräldrarna med i vattnet?

I simskolan är föräldrarna inte med i vattnet. Föräldrarna får gärna finnas till hands på kanten, om situationen kräver det.

 

Hur varmt är det i vattnet?

I undervisningsbassängerna är temperaturen ca 32-34 grader. I motionsbassängerna är det ca 27,5-28 grader.

 

Hur ska vi veta vilken nivå vi ska anmäla till?

HÄR kan ni läsa om våra olika grupper och vilka förkunskapskrav som finns för varje nivå. Är ni fortsatt osäkra är ni alltid välkomna att kontakta kansliet för vidare diskussion.

 

Mitt barn är åtta år och har inte gått i simskola tidigare, vilken nivå ska jag anmäla till?

Vi erbjuder ett sidospår i vår simskoleverksamhet, speciellt anpassat för barn som börjar i simskola när de är lite äldre. Är man sju år eller äldre och inte kan simma 25 meter, rekommenderar vi att ni anmäler till Steg 1 eller Steg 2. Läs mer om dessa nivåer HÄR.

 

Vilka dagar och tider bedriver ni simskola?

Vi bedriver simskola alla dagar i veckan. Alla nivåer erbjuds dock inte varje dag. Grupperna är alltid synliga på vår bokningssida minst en dag innan bokningen öppnar.

 

Hur bokar jag plats till er simskola?

Via vår bokningssida. För att kunna boka en plats måste du ha skapat ett konto hos oss. Läs mer om hur du gör detta HÄR.

 

Vad kostar det att gå i simskola hos er?

Ni kan ta del av våra avgifter HÄR. Medlemsavgiften på 200 kronor betalar man en gång/år.

 

Släpps platserna samtidigt för alla?

Vi ger alltid tidigare medlemmar (de som deltagit under den senast pågående terminen) några dagars förtur (kallas återanmälan) vid bokning till ordinarie terminer. Till intensivsimskolor släpps platserna samtidigt för alla.

 

Kan man ställa sig i kö?

Det är först till kvar som gäller för platserna i simskolan, men man kan välja att bevaka fullbokade grupper. Då får man ett mejl om någon avbokar sig. 

 

Har man syskonförtur?

Nej, tyvärr inte. Vi har ett otroligt högt tryck där familjer med syskon förekommer i en stor del av verksamheten och vi vill ge alla samma möjlighet att anmäla sig till våra olika verksamheter.

 

 

VID BOKNINGSTILLFÄLLET

 

Hur vet jag när bokningen öppnar?

bokningssidan adresserar vi när bokningen öppnar för våra kurser. Om information saknas beror det på att vi ännu inte bestämt ett exakt datum för när bokningen ska öppna.

 

När är grupperna synliga på bokningssidan?

Grupperna är alltid synliga senast dagen innan bokningen öppnar.

 

Vad är skillnaden mellan återanmälan och nyanmälan?

Återanmälan är för de som går i verksamheten under pågående termin. Nyanmälan är för nya medlemmar som vill börja i någon av våra grupper.

 

Hur vet jag vilken nivå jag ska anmäla mitt barn till?

Har ni gått hos oss tidigare har ert barn fått en nivårekommendation av ledarna (ges i slutet av terminen). Information om rekommenderad nivå finner ni direkt på bokningssidan. Vi uppmanar alltid till att följa ledarnas rekommendation när ni anmäler till kommande termin. Har ni inte gått hos oss tidigare kan ni läsa mer om våra olika nivåer och förkunskapskrav HÄR.

 

Jag råkade boka fel grupp, kan jag ändra detta?

Har ni bokat fel grupp behöver ni kontakta MASS kansli för att byta grupp. Enklast är att skicka ett mejl till kansliet@mass.se

 

Går det att avboka bokad plats?

Ja det går bra att avboka bokad plats upp till 14 dagar innan kursstart. Skicka ett mejl till kansliet@mass.se för att avboka bokad plats. Plats som avbokas senare är 14 dagar innan kursstart återbetalas enbart på grund av sjukdom och då skall detta intygas av läkare.

 

Får jag någon bekräftelse på bokningen?

Efter genomförd bokning får ni ett bekräftelsemejl skickat till er. 

 

Hur tar man enklast kontakt med MASS?

Vi har oftast telefontid vid bokningsöppning. Då går det bra att ringa om ni har några frågor. Det går även bra att skicka ett mejl till kansliet@mass.se. Vi svarar så snart vi har möjlighet.

 

 

BETALNINGSFRÅGOR

 

Hur betalar jag?

I samband med bokningstillfället behöver du välja ett betalsätt: Kortbetalning, swishbetalning, faktura eller delbetalning. OBS: Vid val av faktura eller delbetalning kommer en lätt kreditupplysning att göras. Vi samarbetar med Qvickly för att göra betalupplevelsen så smidig som möjligt för er medlemmar. 

 

Vad händer om jag inte betalar fakturan i tid?

Väljer ni faktura som betalsätt och inte betalar denna i tid kan ni gå miste om bokad plats. Det är ert ansvar att fakturan betalas i tid. Specifika fakturafrågor hänvisar vi till vår betalningsmottagare Qvickly: info@qvickly.io

 

Hur ofta behöver jag betala medlemsavgiften?

Medlemsavgiften på 200 kronor betalas en gång/kalenderår (januari-december).

 

Går det att få pengarna tillbaka om man avbokar kursen?

Fram tills 14 dagar innan kursstart går det att få pengarna tillbaka vid avbokning av kurs. Plats som avbokas senare är 14 dagar innan kursstart återbetalas enbart på grund av sjukdom och då skall detta intygas av läkare. Klicka HÄR för att ta del av fullständiga avbokningsregler. 

 

Går det att få pengarna tillbaka om man skulle bli sjuk och missar lektionstillfällen?

Frånvaro som beror på sjukdom/skada kan ersättas mot uppvisande av läkarintyg. Ersättning utgår enbart för de tillfällen som missats till följd av sjukdom/skada. Intyget skickas till kansliet@mass.se

 

 

INFÖR OCH UNDER PÅGÅENDE TERMIN

 

Får man någon information inför terminsstarten?

Några dagar innan terminen börjar skickar vi ut ett välkomstbrev till alla som anmält sig. Detta utskick kan vara bra att spara om frågor skulle uppstå under terminens gång.

 

Hur vet jag var mitt barns simskolegrupp ska samlas?

Under uppstartsveckorna finns information gällande samlingsplatser för respektive nivå angivet på en tavla i simhallen. 

 

Hur många barn är det i varje grupp?

I simskolan är det 5-12 barn/grupp (beroende på nivå). I teknikskolan är det 12-14 barn/grupp (beroende på nivå).

 

Hur lång är en lektion?

I simskolan är lektionstiden 30-40 minuter (beroende på nivå). I teknikskolan är lektionstiden 60 minuter. 

 

Hur vet jag vilka datum som simskolan är inställd
Via SportAdmins medlemsapp kan ni ta del av en kalender som anger exakta lektionstillfällen för bokad grupp. 


Behöver man något speciellt material till simskolan?

Vi rekommenderar att samtliga barn använder simglasögon, för snabbare inlärning. Barn med längre hår kan med fördel ha håret uppsatt eller använda badmössa. Åtsittande badkläder är alltid att föredra, för att det inte ska samlas vatten som gör det svårare för barnen att röra sig.

 

Går det att byta tid/nivå under pågående termin?

I mån av plats går det att byta grupp under pågående termin, men oftast är det svårt att lösa. Kontakta kansliet för mer information.

 

Vad gör jag om mitt barn blir sjukt och missar en lektion?

Ni behöver inte meddela frånvaro om det endast rör en enstaka lektion. Gäller frånvaron flera veckor i rad är det bra om ni hör av er till kansliet, så meddelar vi ansvarig ledare. Det finns tyvärr ingen möjlighet att ta igen missade lektioner.

 

Varför lär ni ut ryggcrawl först?

Att sparka är det enklaste sättet för barn att ta sig framåt i vattnet. Ryggcrawl är ett energisnålt simsätt som säkrar konstant andning. Detta är väldigt viktiga aspekter, sett ur ett säkerhetsperspektiv.

 

Får föräldrarna följa med in och titta på verksamheten?

Föräldrar är välkomna att titta på lektionerna på avstånd, för att skapa en så lugn undervisningsmiljö som möjligt. Kräver situationen att du som förälder finns med vid bassängen, så är det självklart okej. Prata gärna med ledarna för gruppen. 

 

Mitt barn rekommenderas att gå kvar i samma nivå ytterligare en termin, varför?

Det är inget ovanligt att barn rekommenderas att gå om en specifik nivå. Alla barn utvecklas olika fort. Vi rekommenderar alltid nivå med barnens bästa i åtanke, för att de ska få chansen att utvecklas efter sina egna förutsättningar.

 

Hur lång tid kommer det ta för mitt barn att bli simkunnig?

Det är väldigt individuellt hur lång tid det tar för en person att lära sig att simma. Att besöka simhallen utöver simskoletiden brukar hjälpa barn att utvecklas snabbare.

 

Var kan man köpa simmärken?

MASS säljer alltid simmärken i samband med terminsavslutningarna. Vart vi finns tillgängliga meddelas alltid i slutet av varje termin.