SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
MÖLNDALS ALLMÄNNA SIMSÄLLSKAP
HJÄRTA - UTVECKLING - FRAMGÅNG
VILL DU BLI FUNKTIONÄR?

 

För att kunna arrangera egna tävlingar och för att våra simmare ska kunna delta på andra tävlingar behöver vi löpande utbilda funktionärer. Det finns många uppgifter som måste fungera på en tävling, oavsett storlek:

Bryggan - sköter tidtagningsanläggningen, ger oss resultat och pratar under tävlingen (speaker)

Runt bassängen - utbildade regelfunktionärer, löpare, tävlingsbyråfolk, matserverare, fikafixare mm.

Före och efter tävlingen - personer som "bygger upp" simhallen och "river" efteråt.

Det krävs ca 25-30 personer per tävlingspass (ett tävlingspass är normalt en för- eller eftermiddag) för att genomföra en tävling. Det är mycket folk och MASS behöver ständig påfyllning i funktionärskåren. MASS behöver DIG för att kunna fortsätta arrangera tävlingar i egen regi. Som förälder/supporter kan det vara svårt att veta alla regler som gäller vid genomförande av en simtävling. Därför arrangerar MASS kontinuerligt funktionärsutbildningar. Kursens syfte är att ge behörighet som tävlingsfunktionär. Du får utbildning för att klara av olika poster som tidtagare, vändningskontrollant mm. Några förkunskaper inom simning behövs inte. Funktionär blir du på två kurskvällar och två praktikpass. Att kunna reglerna i simning skapar en förståelse för ditt barns simning och simtävlingar och sen blir det så mycket roligare att se tävlingar när man kan reglerna.