SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
MÖLNDALS ALLMÄNNA SIMSÄLLSKAP
HJÄRTA - UTVECKLING - FRAMGÅNG
FORTSATT SIMNING EFTER SIMSKOLAN?

 

Teknikskolan riktar sig till barn som är simkunniga och som önskar fortsätta med simning som idrott, eller som bara vill simma för att må bra. När man uppnått målen för Hajen är Teknikskolan nästa steg. Teknikskolan är uppdelad i två steg, Teknik 1 (tränar en dag/vecka) och Teknik 2 (tränar två dagar/vecka). Det finns även en variant av Teknik 1 som riktar in sig lite extra på crawl - Teknik 1 Crawl. Denna grupp riktar sig till nya medlemmar, som inte gått i MASS simskola. I denna grupp är fokus på att lära sig rygg- och magcrawl, samt grundläggande vattenvana och vattenläge.


För att börja i teknikskolan ska man kunna grunderna i både bröstsim, ryggsim och frisim. I teknikskolan tränar vi på alla fyra simsätten (fjärilsim, ryggsim, bröstsim och frisim). Vi övar också på moment som att dyka och göra frånskjut under vattnet. Alla våra ledare är utbildade via Svenska Simförbundets utbildningssystem och genomgår hjärt- och lungräddningsutbildning en gång/år. Samtliga ledare måste också visa upp ett utdrag ur belastningsregistret löpande under sin anställning hos oss.


Teknikskolan är en mer begränsad verksamhet än simskolan, sett till vilka dagar och tider som erbjuds. Vi är medvetna om att de dagar och tider som erbjuds inte fungerar för alla, men vi måste lägga ett schema som fungerar sett till de tider vi har att tillgå i simhallen. Inför varje termin bokar man själv en plats via vår bokningssida, om man önskar fortsätta simma kommande termin.


Alla teknikgrupper simmar på Lilla Åbybadet. Det är 12-16 barn och två instruktörer/grupp. Grupperna är indelade efter ålder, för att vi ska kunna anpassa träningen på bästa sätt. Ledarna individanpassar också en hel del på plats. Lektionstiden är 60 minuter. En kurs för Teknik 1 omfattar 14-15 lektionstillfällen och för Teknik 2 28-30 lektionstillfällen. Efter Teknik 2 följer träning i någon av våra tränings- eller tävlingsgrupper.

TERMINSAVSLUTNING HT-2022
2022-12-01 11:42

 

Vecka 49 (5-11/12) är det terminsavslutning för samtliga teknikgrupper. Inför sista lektionstillfället (under vecka 49) kommer ledarna att notera en grupprekommendation inför kommande kurs. Denna rekommendation blir synlig på bokningssidan - där ni också gör en anmälan till våra olika kurser. 

 

Eventuellt klarade simmärken/plaketter ser ni via medlemsappen, under fliken utmärkelser. MASS kommer att finnas på plats inne i simhallen under hela avslutningsveckan och sälja simmärken och märkessköldar. Betalning enbart med swish! Föräldrar är välkomna in för att köpa märken/plaketter, men inte för att sitta med hela träningen. 

 

Anmälan till vårterminen öppnar torsdagen den 15 december kl. 10.30, för medlemmar som gått under höstterminen. Se informationen på bokningssidan. Grupperna blir synliga måndagen den 12 december kl. 12.00. 

MISSA INTE ATT ANMÄLA ER!
2022-11-24 15:41

 

För barn som är aktiva under höstterminen 2022. Mer info är utskickat via mejl måndagen den 28/11. Det är helt kostnadsfritt att delta, ni måste bara göra en anmälan via bokningssidan.

SNABBÖVERBLICK AV SIM- OCH TEKNIKSKOLAN
2022-01-20 10:32

 

Ibland är det svårt att förstå hur sim- och teknikskolan är uppbygd och vilken nivå som är passande att börja på. Vi har därför sammanställt ett lättöverskådligt nivåblad, som kort förklarar skillanden mellan de olika nivåerna och i vilken ordning de följer. Klicka HÄR för att ta del av detta. 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen