SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
MÖLNDALS ALLMÄNNA SIMSÄLLSKAP
HJÄRTA - UTVECKLING - FRAMGÅNG
UGP, SJÖRÖVARSIMMET OCH PIRATPLASKET

Den 9-10 mars var vi på UGP i Varberg med ett stort gäng simmare från C, B, A, Speedo, DM och SM. Vi fick se många fina simningar som resulterade i en mängd personliga rekord, medaljer och även kval till sommarens mästerskap. 

 

Den 23 mars var det Sjörövarsimmet och Piratplasket på Valhallabadet för våra yngre simmare från B, C, D och E-grupper. Det blev en rolig dag med fina simningar och massvis med personliga rekord. 

 

Stort grattis till alla fina prestationer. 

Supporter?

Hej alla supporter!

 

Stötta våra simmare på tävlingar genom att använda en supporter t-shirt.

Vi vill göra er uppmärksamma på att vi har SUPPORTER T-SHIRT att köpa på vårt kansli.
Plagget säljer vi nu ut för 100:- och finns i storlekarna xs-xl.

 

Vi vill också meddela att vi så småningom genom vår samarbetspartner Tifosi kommer att ta fram en supporter t-shirt som går att beställa via deras hemsida.

 

 

Sportingen Sprint Meet och Borås Craft Meet
Blandade bilder från Sportringen Sprint Meet och Borås Craft Meet

Under februari så har vi varit på årets 2 första tävlingar för våra simmare i B-gruppen - SM-gruppen.  Vi startade året i Burlöv med Sportringen Sprint Meet den 3-4 februari. Vi åkte dit med 30 simmare från A, B och SPEEDO och under helgen fick vi se fina simningar i både försök och final. 

 

Den 24-25 februari var vi i Borås och här hade vi även med oss simmare från SM och DM. Återigen blev det en helg med fina simningar som resulterade i en mängd personliga rekord, finalsimningar, medaljer och Sum-Sim kval. 

 

Kommande tävlingar är MASS-race på lördag 2/3 och sedan är det UGP i Varberg den 9-10 mars. 

Tilde Haugsnes uttagen på Simsättsläger!

Tilde Haugsnes representerade Mass på simsättsläger i Stockholm. I januari var Tilde uttagen på läger med andra simmare från  Sverige. Deltagarna var utplacerade i tre olika städer i Sverige Lund, Jönköping och Stockholm.
Nedan följer Tildes egna ord från helgen: 

Innan jag skulle åka var jag väldigt nervös för att jag knappt kände någon och hela grejen med att åka iväg till Stockholm med främmande träningsupplägg och tränare var lite skrämmande. När jag kom dit motbevisades dock alla mina rädslor. Gruppen var superhärlig, tränarna var väldigt snälla och erfarna och vi hade väldigt kul hela helgen. Vi spelade mycket spel bla maffia, kollade bäst i test, hade gruppaktiviteter t.ex badminton och att vi skulle presentera en annan person med tre påstående där ett var sant och resten falska. 

 

Utöver gruppaktiviteter hade vi ju träning också. Den var lite hårdare än vad jag hade tänkt mig men något jag verkligen tar med mig från helgen är att man klarar mer än vad man tror. Vi körde b.la två maxtester, 100 och 400 maxben special. Under simpassen utnyttjade tränarna att vi alla var i ”samma situation” och pushade oss lite extra hårt för att vi simmare pushade varandra hela tiden. Det var en häftig känsla hur ganska många simmare som inte träffats jättemycket innan anlände till lägret som mer individuella individer än grupp och hur vi kom ut som en väldigt sammansvetsad grupp. Jag tror att det gjorde väldigt mycket för sammanhållningen att bo, äta, umgås och träna tillsammans.

 

Under lägret pratades det även mycket om framtiden för oss unga. Carl Jenner var där och gav oss lite info kring EJM och sedan fick vi även en föreläsning från Sophie Hansson (via teams). Det var en väldigt bra föreläsning för hon tog upp mycket runt om simningen och inte bara själva träningen eftersom det är mycket annat som också ska klaffa. Hon tog upp saker såsom axelövningar innan träning, gruppsammanhållning, college/gymnasium i samband med att man börjar satsa på simningen och övergång från junior till senior och vad som var de största skillnaderna för henne kring den övergången men även i allmänhet vad som skiljer. Vi fick även väldigt bra tips på vad man kan göra på tävlingar för att hitta fokus, vad nervositet kan innebära och så fick vi höra om hennes rutiner inför tävlingar och mästerskap. Så de tipsen är verkligen något jag kommer ta med mig därifrån. 

 

Vi fick även träffa juniorlandslagets naprapat Anna Lundeberg som höll uppvärmning och stretching och där fick vi även många bra övningar som jag kommer ta med mig inför framtiden. 

 

Sammanfattat var lägret jätteroligt och utvecklande både fysiskt och psykiskt. Utöver de tre punkterna jag redan tagit med mig tar jag självklart med mig många nya kompisar också och jag är väldigt tacksam att jag fick möjligheten att åka! :) 

 

Vi tackar Tilde för att hon delar med sig om helgen och önskar henne fortsatt lycka till med hennes simning. 

SUM-SIM REGION 11-12 NOVEMBER

Den 11-12 november var vi på plats på Valhallabadet i Göteborg med en trupp på 30 simmare för att delta på Sum-Sim region. En tävling som genomförs samtidigt på 7 olika orter i Sverige vars resultat slås ihop och de simmare som hamnat topp 16 i landet kvalar in till Sum-Sim Riks i Stockholm den 8-10 december. 

 

Vi hade en väldigt rolig helg tillsammans och alla timmar simmarna har lagt på träning under hösten gav verkligen resultat!  Vi fick med oss en stor mängd personliga rekord, 18 medaljer (🥇🥇🥇🥈🥈🥈🥈🥈🥈🥈🥉🥉🥉🥉🥉🥉🥉🥉) samt 21 individuella kval och 3 lag till riksfinalen i Stockholm. 

 

Stort grattis alla simmare till otroligt fina prestationer, och extra stort grattis till följande simmare som kommer att tävla i Stockholm: 

 

Gilma Janesjö

200 fj, 200 me(reserv), 200 br, 100 br och 400 me

Tilde Haugsnes

50 br, 200 br, 100 br och 50 fr(reserv)

Gustaf Dalqvist 

200 br, 50 br, 100 br, 4x100 fr och 4x100 me

Erik Bailey 

50 fj, 200 fr, 50 fr, 100 fj, 100 fr, 4x100 fr och 4x100 me

Tom Larsson 

100 ry(reserv), 4x100 fr och 4x100 me

Angus Haag 

100 fr, 4x100 fr och 4x100 me

Agnes Dahlström Berg 

200 ry, 100 ry(reserv) och 4x100 fr

Celia Höglund 

4x100 fr

Linnea Dicander 

4x100 fr

Alva Finnäs 

4x100 fr

SIMBADOPPET 28 OKTOBER
Bilder från Simbadoppet den 28 oktober

Den 28 oktober for vi till Borås med 80 (högsta deltagarantalet av alla klubbar på plats ) simmare från våra E-, D-, C-, B- och A-grupper för att delta på Simbadoppet. 

Dagen bestod av simtävling där vi fick se fina simningar av samtliga på plats. Det var också 5-kamp och besök på Borås Djurpark. 

 

HEJA MASS! 

 

Nästa tävling för det här gänget är Höstsimiaden den 2 december. Då hoppas vi att lika många (eller varför inte ännu fler) är med och tävlar ! 

 

NATARIS I SÄFFLE 13-14 MAJ
Ladda album (+10 bilder) >>
Blandade bilder från Säffle

Förra helgen åkte ett stort gäng på 24 simmare till Säffle för att delta på deras helt nya tävling Nataris.  

Simmarna presterade bra och vi fick en kul helg tillsammans. MASS ställde upp i alla 6 lagkapper under helgen och minst ett lag hamnade på pallen i samtliga av dessa lagkapper.  

Under helgen samlades det även FINA-poäng och prestationspris delades ut till de 3 bästa simmarna i respektive åldersklass. Angus blev 2a bland killar 13-14 år. Agnes och Linnea blev 1a och 2a bland tjejer 13-14 år. Stort grattis till det.  

VÅRSIMIADEN OCH UDM I HALMSTAD 6-7 MAJ
Ladda album (+8 bilder) >>

Den 6-7 maj var ett stort gäng från MASS i Halmstad för att simma Vårsimiaden (lördagen) och den nya tävlingen UDM (söndagen). 

 

På lördagens Vårsimiad deltog simmare från E-, D-, och C-grupperna och det var fullt ös från start. Många simmare testade nya sträckor och gjorde det väldigt bra. Andra simmare som börjar bli varma i kläderna på tävlingar visade på fina framsteg i sin simning vilket är superkul! ✨

 

På söndagen genomfördes den första (av många hoppas vi) upplagan av UDM i distriktet. Det var en tävling för alla simmare födda 2009-2010 så vi hade simmare med från C-, B-, och A-grupperna och även de simmarna visade på fin utveckling och bra resultat. Vi fick med oss en del pallplatser hem och även ett kval till sommarens Sum-Sim av Angus. KUL! 

 

Helgen avslutades med en tight och spännande lagkapp på 4x50 frisim där MASS tjejer var starkast och knep guldet. 💫

 

Bra simmat av alla i helgen!! 

 

Nästa tävling sker redan i helgen när A-, och B-gruppen åker till Säffle för att tävla på deras nya tävling Nataris.  Följ oss gärna på livetiming och Instagram. 

AKTIVITETER UNDER VECKA 16
Ladda album (+7 bilder) >>
Blandade bilder från vecka 16

Under vecka 16 var det fullt ös för våra äldre simmare. 

Ett stort gäng från B-gruppen, A-gruppen, Speedo och DM var på träningsläger i Brönderslev måndag till torsdag. Vi blandade träning med olika lagaktiviteter m.m. När vi kom hem blev det en kort vila innan det var tävling i Kungsbacka för samma gäng. Simmarna presterade bra och stort fokus låg på viktiga detaljer istället för resultatet. 

Men vi fick ändå se en hel del riktigt snabba simningar som resulterade i personbästa, säsongsbästa och även kval till sommarens mästerskap. 

 

Ett litet gäng simmare från SM/DM var på Stockholm Swim Open och tävlade onsdag-söndag och gjorde det bra. 

 

Simmarna i E-grupperna, D-gruppen och C-gruppen tränade på hemma och avslutade veckan med ett roligt lagkappspass.

 

Nästa tävling för de äldre simmarna är Ullbergstrofén i Göteborg den 28-30 april.

De yngre simmarna laddar för Vårsimiaden den 6 maj i Halmstad.

Följ oss gärna via instagram och Livetiming.

MASTERS SM STENUNGSUND
Ladda album (+8 bilder) >>
Bilder från Masters SM i Stenungsund

Masters Gruppen har varit i väg på Masters SM i Stenungssund i helgen och krigat om medaljerna och personliga rekord. För några var det första tävlingen i masters sammanhang och andra är lite mer rutinerade. Det var en kul och en lyckad tävling. Tävlingen väckte både tävlingsnerver och tävlingsdjävulen hos oss allihop och vi ser fram emot nästa SM i Eskilstuna.

 

Totalt tog vi 12 Guld, 6 Silver och 4 Brons. Christopher Jedel och Robin Andréasson tog även varsitt Nordiskt Rekord samt att Robin slog två Svenska Rekord.

 

Sebastian Bömer: Silver 200 me, Guld 1500 fr

Christopher Jedel: Guld Nordiskt Rekord 1500 fr, Guld 400 fr, Guld 100 ry

Robin Andréasson: Guld 50 fr, Guld 50 ry, Guld 100 fr Nordiskt Rekord, Guld 200 fj Svenskt Rekord, Guld 100 ry Svenskt Rekord,

Jonathan Lidqvist: Brons 100 fj, Silver 100 fr, Silver 400 fr, Brons 50 fj

Kina Höglund: Silver 400 fr,

Anders Höglund: Brons 50 br,

Peter Wihed: Brons 50 fj

4x50 Fr Mixed: Guld, Robin, Jonathan L, Johanna, Isabel

4x50 Me Mixed: Guld, Robin, Dennis, Johanna, Isabel

4x50 Fr Herrar: Silver, Robin, Christopher, Jonathan L, Jonathan S

4x50 Fr Damer: Silver, Isabel, Johanna, Amanda, Sofia

4x50 Me Herrar: Guld, Christopher, Robin, Jonathan L, Jonathan S

UGP 2 I VARBERG 11-12 MARS
Bilder från UGUP 2 i Varberg

Helgen den 11-12 mars var det UGP 2 i Varberg och MASS var där med ett stort gäng som genom bjöd på fina simningar, personliga rekord och medaljer. 

 

Nu väntar en träningsperiod innan nästa tävling som är Kungsbacka Spring Meet i mitten av april. 

DYLAN GÅR VIDARE MOT NYA UTMANINGAR

 

Vi på MASS vill informera om att Dylan Saleh, tränare för träningsgrupper, teknikskolan, E och D grupper, valt att gå vidare till nya utmaningar.

Detta innebär att Dylan den 6 april jobbar sin sista dag hos oss.

 

Vi på MASS önskar Dylan stort lycka till på det nya jobbet och tackar för tiden här hos oss. 

MASS SIMMARRÅD SÖNDAG DEN 5 MARS

Söndagen den 5 mars träffades MASS simmarråd för första gången.

 

Sju simmare från olika grupper D-DM samt representant från kansli och styrelsen fick med guidning av Jacob från RF SISU större insyn kring ungas delaktighet i föreningen.

Vi jobbade utifrån frågeställningen; vad innebär engagemang för dig?

Under dagen tog simmarna med Jacobs ledning fram förslag på saker de vill göra mer av i föreningen.

Aktiviteten avslutades med lunch och efterrätt.

 

Tack alla härliga simmare för ert engagemang! Vi ser fram emot ett år fyllt av aktiviteter. 

US CUPEN 4 MARS

US-Cupen i lördags och MASS-gänget bjuder på fina simningar och framför allt god stämning! Näst på tur är Sjörövarsimmet/Piratplasket 1 april, det ser vi fram emot!

 

 

 

BORÅS CRAFT MEET 25-26 FEBRUARI
Bilder från en kul tävlingshelg i Borås

I helgen var våra simmare från B-gruppen upp till SM-gruppen i Borås och deltog på Borås Craft Meet. Det var första långbanetävlingen för säsongen och vi fick se fina simningar som resulterade i perosnliga rekord, pallplaceringar och även kval till sommarens mästerskap. 

Med andra ord en väldigt bra start på långbanesäsongen. :) 

 

PINGVINRACET 4 FEBRUARI

MASS-simmarna genomförde i lördags en rolig och fartfylld tävling i Kungsbacka. Väl genomförd tävling med personliga rekord och god stämning! Barnen tar ett steg framåt i utvecklingen och vi ser fram emot vårens kommande tävlingar.

 

 

UGP 1 I FALKÖPING 28-29 JANUARI

Den 28-29 januari var vi på UGP 1 i Falköping och tävlade. Första tävlingen för året och simmarna genomförde den på ett väldigt bra sätt med fina prestationer som resulterade i personliga rekord och medaljer.  

Vi hade även en hel del simmare som testade på nya sträckor för första gången och de gjorde det väldigt bra. 

Vi ser fram emot en vår med många spännande tävlingar. 

 

TEAM FUTURE I FALKÖPING 20-22 JANUARI

 

I helgen var det Team Future läger i Falköping för simmare i vårt distrikt födda 2008 och 2009.

Det är Västsvenska simföbundet som anordnar lägret och det var 32 simmare uttagna (8 tjejer och killar från varje åldersklass).

Med från MASS var Angus, Linnea och Alva. Julia var med som tränare. 

Det blev en kul helg med träningar och aktiviteter med ett härligt gäng. 

 

SUM-SIM RIKS 16-18 DECEMBER

I helgen genomfördes säsongens sista tävling, Sum-Sim riksfinal i Helsingborg. MASS hde 4 simmare som kvalat in till tävlingen genom att prestera bra på regionsfinalen i november och bli topp 16 i Sverige. 

Samtliga simmare presterade väldigt bra och gick i mål på personliga rekord och fina placeringar.

 

Nu tar vi lite julledigt och laddar batterierna inför vårterminen. 

 

God Jul! 

 

MASS JULRACE 2022

Mass julrace är säsongsavslutningen innan julledigheterna. Det tävlades i 25fj, 50ry, 50br och 50 fr för de yngre med många snabba simningar och personliga rekord. De äldre simmarna simmade 50 fj. 50ry, 50br, 50fr i ett rasande högt tempo och lite vila. Vi var totalt 122 deltagare med totalt över 400 starter som avverkades inom 2.5 timmar. Vi körde även några lagkapper med blandade lag från E, D, SM, DM och Speedo som en del av vårat förebildsarbete.

HÖSTSIMIADEN 3 DEC

God stämning på Höstsimiaden med en MASSa duktiga simmare! Tävlingen riktar sig för barn upp till 12 år och MASS hade med en stor trupp på 57 simmare som spred simglädje individuellt, i lagkapp och på bassängkanten!

SM JSM 23-27 november
Ladda album (+10 bilder) >>

Bilder från den härlig vecka i Stockholm på SM/JSM där 11 simmare deltog. En medalj blev det för Alvin Välkki på JSM på 50 bröstsim 🥈därutöver många 4-5e placeringar och personliga rekord på så gott som hela truppen. 

BARRACUDA RACE 25-27 NOVEMBER
Ladda album (+7 bilder) >>
Lite blandade bilder från Barracuda Race

I helgen var det dags för Barracuda Race på Valhallaabdet i Göteborg och MASS var där med simmare från C, B, A, Speedo och DM. 

Det blev en väldigt lyckad helg med fina simningar från samtliga simmare. 

 

SUM-SIM REGION 12-13 NOVEMBER
Ladda album (+12 bilder) >>
Lite bilder från helgens tävling på Valhallabadet

Vilka simmare vi har! 

 

I helgen var det dags för Sum-Sim sim region för våra simmare som är 13-16 år. Tävlingen avgjordes på Valhallabadet i Göteborg och MASS representerades av 25 simmare som tillsammans gjorde 100 individuella starter och vi hade 9 lagkappslag på plats. 

 

Simmarna presterade väldigt bra vilket resulterade i 75 personliga rekord, 10 medaljer ( 🥇🥈🥈🥈🥈🥉🥉🥉🥉🥉) och 4 simmare kvalade till riksfinalen i Helsingborg den 16-18 december. 

 

De simmarna är: 

Erik Bailey 100 fr (4:a) och 100 fj (2:a reserv) 

Gustaf Dalqvist 200 br (6:a) och 100 br (12:a)

Lovisa Stokke Eriksson 200 fj (3:e reserv), 200 medley (3:e reserv), 200 br (16:e), 100 br (1:a reserv), 400 medley (15:e) och 50 fr (3:e reserv)

Tilde Haugsnes 100 br (7:a) och 200 br (13:e)

 

Stort grattis till alla simmare för era fina prestationer! 💫💫

HÖSTLOVSAKTIVITETER FÖR VÅRA GRUPPER
Ladda album (+6 bilder) >>

Höstlovet innebar full aktivitet med dagläger för grupperna E, D, C och B.

Under dagen fick barnen, förutom två simpass, aktivera sig med lekar och gruppövningar men också diskutera idrott, normer och värderingar.

 

De äldre simmarna i A, Speedo, SM och DM körde ett lagkapspass tillsammans på onsdagen och det avslutades med en riktigt god fika :) 

 

SIMBADOPPET 29 oktober

I lördags var det dags för simmarfest i Borås simhall och Simbadoppet med 58 duktiga MASSare. Det blev en halvdag i simhallen med snabba simningar och en halvdag i djurparken med 5-kamp och gruppövningar. För många var det den första tävlingen utanför Lilla Åbybadet och det klarade barnen av på ett helt utmärkt sätt! Nästa tävlingen för de yngre blir Höstsimiaden 3 december, det ser vi fram emot!

 

UGP 3 15-16 oktober

I helgen var vi i Stenungsund och deltog på UGP 3 med ca 30 simmare. 

Vi fick se många fina simningar som resulterade i både personliga rekord och medaljer.  

Totalt blev det 38 medaljer ( 13 guld, 14 silver och 11 brons) och närmare 85% av alla starter var personliga rekord.

En helt fantastisk helg med andra ord. 

 

Nästa tävling sker redan i helgen (22-23 oktober) och då är det dags för DM/JDM i Varberg. 

FÖRÄLDRAMÖTET DEN 5 SEPTEMBER

Måndagen den 5 september samlades ett 70-tal föräldrar, styrelse och klubbchef på kulturhustet Möllan för föräldramöte för MASS tävlingsgrupper HT 2022.

Föreningen bjöd på kaffe/te och fralla och stämningen var på topp. Under mötet informerade klubbchef, Lindakatarina Ek bland annat om det aktuella läget i föreningen.

Representanter från styrelsen informarade om familjemodell och Johan Örtendahl från RF SISU höll en föreläsning om att hitta inremotivation samt tips på hur man är en stöttande idrottsförälder. 

 

Vi vill rikta ett stort tack till alla er som kom, tack! 

 

VIKTIGT

Eftersom föreningen under många år inte haft möjlighet att själv arrangera inbjudningstävlingar (pga stängningen av Åbybadet) så har andelen utbildade funktionärer i föreningen stadigt sjunkit. Det är nu mycket viktigt att vi åtgärdar detta så att vi inför öppnandet av nya Åbybadet har en stor funktionärsstab och tävlingsorganisation på plats.

 

Vi ber därför alla målsmän till simmare i MASS tävlingsgrupper att stämma av sina kalendrar och se vilket av följande datum som fungerar för er att gå en funktionärsutbildning.

Detta är i enlighet med MASS Familjemodell obligatoriskt från C grupp men också önskvärt från de yngre grupperna (E och D).

 

Vi vet att de funktionärer vi har i föreningen idag är föräldrar till de äldre tävlingssimmarna vilket gör det väldigt sårbart när de yngre grupperna nu ska ut och börja tävla.

Nedan presenteras datum och tider för kommande funktionärsutbildningar. Vi hoppas att vi ses 😊 

 

 

Kurstillfälle1

2022-10-08, lördag 09:30 - 15:00

Plats: MASS klubbstuga Mölndal

Sista anmälningsdag 4 oktober

Anmälningslänk: https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1650900

 

Kurstillfälle 2

2022-10-18, tisdag 18:00 - 20:30

2022-10-20, torsdag 18:00 - 21:00

Plats: Del 1: 18 oktober - via ZOOM - länk kommer att skickas ut via mail strax inpå kurs.

           Del 2: 20 oktober - på plats i Mölndal, MASS klubbstuga.

Sista anmälningsdag 13 oktober

Anmälningslänk: https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1650930

20-21 AUGUSTI

Helgen den 20- 21 augusti var det öppet vatten som gällde.

 

Lördagen den 20 augusti deltog Nina Ljunggren på Viskan open water i Borås där hon vann sin klass .

 

Christopher och Izabella Jedel simmade Motala kanalsim där Christopher vann sin klass och därtill tog hem segern för hela Open water trophy.

Izabella simmade in på en 10:de plats.

I den totala sammanställningen av Open water trophy slutade Christopher 1:a i herrar senior, Izabella 10:a, Gabriella Rolf som också simmat några av tävlingarna som ingått i cupen slutade på en 14:de plats.

 

På söndagen 21 augusti var det sedan dags för Göteborgsimmet i Delsjön.

10 starka simmare från MASS deltog, många av dem gjorde sin första tävling i öppet vatten. Samtliga simmare genomförde loppet väldigt bra.

Nina Ljunggren och Hugo Bergelin vann sina respektive klasser (damer/herrar 15 år och yngre)

MASTERSSOMMAREN 2022

 

Det är glädjande att se att det inte bara är ungdomarna som är ute och tävlar.

Under sommaren har även några av våra masterssimmare varit ute och tävlat i såväl swimrun som triathlon.

 

Några av tävlingar där vi hade deltagande medlemmar var bland annat:

 

På halv ironman Helsingör 26 juni deltog Jonny, Magnus, Emma, Lena och Anders. Emma placerade sig bäst med en 2:a plats i damer 40-44.

 

Kustjägarna swimrun tog Jonny och Sofie en 2:a placering i mixklass och Emma och Elina kom 3:a i damer.

 

ÖtillÖ Swimrun deltog Jonny och Eva i mixklassen och kom på 5:e plats och kvalificerade till VM, Therese och hennes partner kom 4 i damer men är redan kvalificerade till VM. Anders tillsammans med Roger fick en fin 9:e plats och kvalificerade sig till VM. Kina och Arvid kom på 3:e plats i sprinten. Dock så är det bara Therese som tackat ja och kommer att delta på VM i swimrun i september.

 

Carl-Mikael simmade den 13 augusti det 21 km långa vidösternsimmet för 10 gången.

 

Lördagen den 20 augusti genomfördes Ironman Kalmar, Jonny, Emma och Lena deltog. Lena vann sin klass damer 60-64 men tackade nej till platsen på Hawaii.

 

Vi säger bra kämpat allihop och vi ser fram emot att träffa er vid bassängen i höst igen.

UPPSTARTSAKTIVITET E&D-GRUPPEN 15-16 AUGUSTI

Under måndagen och tisdagen blev det fullt hus i klubbstugan när E&D-gruppen hade uppstartsaktivitet. D-gruppen med 16 simmare och E-gruppen med 32 simmare fick under respektive dag, utöver att två simpass, köra lära-känna-aktiviteter och samarbetsövningar. Vidare fick simmarna reflektera över hur vi gör för att få nya kompisar att känna sig välkomna i en ny grupp. Till sist utmanades simmarna med att bygga högsta möjliga geléhallontorn. Nu är vi redo för höstterminen!

LÄGER I HÄLLEVIK 8-12 AUGUSTI
Ladda album (+11 bilder) >>
Bilder från träning och lagtävlingar

 

Förra veckan befann sig 26 simmare på träningsläger i Hällevik och det var verkligen en kanonvecka. 

Vi hade strålande sol, fick god mat och pga en dubbelbokning blev det ett gemensamt läger med Karlskrona och Karlshamn, vilket blev väldigt lyckat! 

 

Veckan bestod dock inte bara av träning, vi hann med flertalet tävlingar som frågesport, bygga torn och äta mariekex utan att använda händerna. 

Vi hade en ledig eftermiddag på onsdagen som spenderades på stranden och en strandslottsbyggartävling som genomfördes med stor inlevelse :). 

 

Nu är vi redo för höstterminen! 

SVENSKA MÄSTERSKAPEN I ÖPPET VATTEN 12- 13 AUGUSTI

 

Årets svenska mästerskap i Öppet Vatten avgjordes 12-13 augusti i ett soldränkt Malmö. MASS var representerade såväl i lag som individuellt.

 

Lagtävling

Fredagens lagtävling var ett fartfyllt lopp där samtliga simmare satte hög fart redan från start.

MASS representerades av Malin Westman, Izabella Jedel, Robin Andreasson och Christopher Jedel. Segrade i lagtävlingen var Jönköping SS 1:01:36,1 MASS kom i mål som 8:a på tiden 1:06:44,0

 

Individuella lopp

Christopher Jedel stod för en fin prestation när han ohotat tog hem segern på 5000 meter herrar senior på tiden 58:20,6. Tvåa var Helsingborgs Isak Vikström 1:01:13,8 och tre Umeås Henrik Lidström 1:01:23,7 som också vann juniorklassen.

 

Gabriella Rolf 1:26:23,3 och Izabella Jedel 1:32:46,7 simmade starkt i sommarhettan och kom trötta och glada i mål. Vann, både dam och junior klassen gjorde Elise Öberg från Njurunda simsällskap på tiden 1:07:17,1, följt av Ella Gutenwik från Poseidon 1:07:57,8 och Lilly Eriksson Neptun 1:07:57,8.

 

Nina Ljungren representarade föreningen i USM flickor yngre och gick i mål på tiden 44:47,2. Greta Sjögren från Motala SS vann på tiden 35:16,9 följt av Ella Andersson Upsala simsällskap 37:57,2 och Lily Viberg Jönköping SS 38:22,2

SUM SIM NORRKÖPING 13-17 JULI

Den 13-17 juli var det äntligen dags för Sum-Sim igen(senast det genomfördes var 2019). MASS representerades av 4 simmare.

Elin Ryman simmade 50, 100 och 200 ryggsim samt 100 frisim och 50 fjärilsim.

Tom Larsson simmade 100 och 200 ryggsim samt 200 frisim. 

Gustaf Dalqvist simmade 100 och 200 bröstsim samt 200 och 400 medley. 

Erik Bailey simmade 100 och 200 ryggsim, 100 och 200 frisim samt 100 fjärilsim.

 

Det genomfördes en hel del stabila lopp och vi fick se både säsongsbästa och personbästa från simmarna och vi har haft en rolig vecka tillsammans. 

Simmarna fick även med sig värdefulla erfarenheter inför kommande mästerskap. 

Nu tar vi lite ledigt och njuter av sommaren :) och ses i höst igen. 

BOCKSTENSDOPPET & VANSBROSIMNINGEN
Bilder från Bockstensdoppet i Varberg 8-10 juli

Under helgen den 8-10 juli åkte vi med 58 simmare till Varberg för att delta på Bockstensdoppet. 

Helgen bjöd på fint väder, snabba simningar och glada simmare. 

 

Vi hade även några simmare som tog sig upp till Vansbro för att simma årets upplaga av Vansbrosimningen. 

Samtliga simmare genomförde de 3000 metrarna på ett väldigt bra sätt. Bäst gick det för Christopher Jedel som slutade 3:a. 

 

Nu går majoriteten av simmarna på en välförtjänt ledighet för att ladda inför höstterminen. Vi har dock 4 simmare som deltar på Sum-Sim i Norrköping den 13-17 juli. Ni kan följa de på livetiming.se eller via våra sociala medier. 

 

Vi önskar er en härlig sommar.

SOMMARKOLLO E-GRUPPERNA

Förra veckan (15-17 juni) var det full fart på kansliet med sommarkollo för e-grupperna! Tre dagar med dubbla simpass och aktiviteter vid klubbstugan. Kollot avslutades med en fantastisk swimrun och grillkväll vid Horsikan!

 

MASS PÅ SPEEDO MEET

4-5 Juni gick årets första utomhustävling av stapeln under gassande sol i Trollhättan. Vi kunde inte fått bättre väder. Varken för varmt eller kallt. Nyttiga erfarenheter lärde sig flera simmare. Bland annat att var det första gången för många att simma ute och där är svårt att simma rakt på ryggsim och i solen behöver man dricka extra mycket. Vilket märktes att några slarvat med efter två dagar i solen.

Många fina simningar och personliga rekord som toppades av att Elin Ryman klarade två kvaltider till SUM-SIM.

Efter två dagar i solen var det många trötta simmare som åkte hem med flertalet färska personliga rekord och lite extra bruna från solen.

VÅRSIMIADEN I SKÖVDE

I söndags, 8e maj tog sig 24 stycken simmare till Vårsimiaden i Skövde. En rolig och fartfylld tävling där vi får med oss massa erfarenheter och personliga rekord!

 

Igår (24 april) fick 44 av våra E/D-simmare delta i en förebildsträning tillsammans med 12 simmare från SM/DM-gruppen. Simmarna delades upp i sex lag med två lagkaptener från SM/DM. Lagkaptenerna coachade därefter gruppen i 1 timmes teknikpass innan det var dags för lagkapper. Där krävdes det samarbete, klurighet och såklart fart, vilket Lag 6 (på bild längst ner till höger) var vassast på och tog därför hem vinsten. Passet avslutades till sist med fika!

Kungsbacka Spring Meet
Ladda album (+7 bilder) >>
 
Sjörövarsimmet och Piratplasket i Göteborg
Ladda album (+8 bilder) >>
 
US-cupen i Uddevalla
 
Borås Speedo Meet
 
Pingvinracet i Kungsbacka 5 februari
 
SAMMANFATTNING AV SM OCH SUM-SIM

SM/JSM 24-28 november i Stockholm

När vi sammanfattar SM/JSM har det varit en helt fantastisk vecka långt över vad man vågat hoppas på inför tävlingen.

Medaljerna:

SM

Brons 🥉Robin Andréasson 200 frisim

Brons 🥉 Felix Jedbratt 200 fjäril

JSM

Guld 🥇  Alvin Välkki 100 bröstsim

Guld 🥇  Felix 200 fjäril

Silver🥈 Felix  100 fjäril

Silver 🥈 4*50 medley Max Swegmark, Alvin Välkki, Felix Jedbratt , Isak Andersson

Brons 🥉 Felix 100 frisim

Brons 🥉 Felix 200 frisim

Brons 🥉4*100 frisim Alvin Välkki, Max Swegmark, Felix Jedbratt, Måns Evertsson

Totalt hade vi simmare i 12 individuella A-finaler och 8 individuella B-finaler

Vi fick även se fantastiska prestationer och placeringar i lag. Juniorkillarna kommer 2a på 4*50 medley, 3a på 4*100 frisim och 4a på 4*100 medley.

I seniorklassen kommer vi 4a på 4*100 medley, 5a på 4*100 frisim 6a på 4*50 frisim och 7a på 4*200 frisim

Alvin slår klubbrekord på 50 bröstsim (28.61) och 100 bröstsim (1.01.95) 💪🏼

Felix slår västsvenskt juniordistriksrekord på 100 medley (56.07)💪🏼

Totalt blir vi 9e bästa klubb på både junior och seniorsidan💪🏼

En fantastisk vecka för våra simmare!!

 

Sum-Sim Riks 10-12 december i Stockholm

Trots att sjukdom och skador har stört uppladdningen inför riksfinalen så gör alla killar ett bra jobb på sina starter.

 

Laget på 4x100 medley förbättrade sin kvaltid med 4 sekunder och är 12:e bästa lag på tiden 4.35.30.

Tom öppnar bra och slår till med pers på 100 ryggsim med tiden 1.06.68, Gustaf förbättrar sin tid på 100 br från laget på regionsfinalen och gör 1.15.95. Erik gör ett bra lopp 100 fj och landar precis över tiden han gjorde på region och simmar på 1.08.39, sist i vattnet hade vi Anton på 100 fr och han sänker sin tid med lite drygt 3 sekunder när han gör 1.04.28.

 

Max genomför ett stabilt lopp på 1500 frisim och gör sin näst bästa tid när han går i mål på 18.23.13 och placerar sig som 14e kille i landet. Han simmar också 200 fjärilsim och går i mål på det nya personliga rekordet 2.20.65 och hamnar på en 12:e plats i landet

 

Arvid simmar 50 fjärilsim och gör ett väldigt bra lopp på nya personliga rekordet 26.44 och blir 7:e snabbaste kille i landet

 

Gustaf simmar 200 bröstsim på 2.46.01 som är hans 3:e bästa tid på sträckan. Han genomför ett bra lopp och blir 15:e bästa kille i landet.

 

Nu tar vi lite ledigt från tävlingar och njuter av julen. Till våren är vi tillbaka följa oss gärna då. 

God Jul och Gott Nytt År!