SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
MÖLNDALS ALLMÄNNA SIMSÄLLSKAP
HJÄRTA - UTVECKLING - FRAMGÅNG

FAMILJEMODELLEN

 

Många av de aktiviteter som sker i MASS är helt beroende av ideella insatser och är en förutsättning för föreningens överlevnad. Hit hör exempelvis insatser i samband med de tävlingar och läger som MASS anordnar, sociala aktiviteter för simmarna samt arbete i styrelsen och kommittéer. Många intygar också att det är roligt att hjälpa till (både socialt och praktiskt) på olika sätt i föreningens aktiviteter.

 

MASS vill att varje familj bidrar till vår förening genom att ställa upp på något sätt. Vi vill också måna om att det blir en någorlunda rättvis fördelning och har därför tagit fram en familjemodell.

 

I MASS kan man som aktiv simmare välja att delta i tränings- eller träningsverksamhet. För att delta i någon av våra simgrupper inom tränings- eller tävlingsverksamhet så vill vi att:

 

  • Varje simgrupp ställer upp med 1-2 föräldrar som tar på sig ansvaret för att samordna respektive simgrupp så att gruppen har en fungerade kommunikationskanal mellan föräldrarna (t.ex. WhatsApp, Facebook-grupp eller liknande), att sociala aktiviteter inom gruppen genomförs och att gruppens föreningsinsatser fördelas och genomförs.

 

För att delta i tävlingsverksamheten så vill vi även att:

 

  • Varje familj bidrar med minst en föreningsinsats under ett verksamhetsår från alla tävlingsgrupper
  • Minst en i varje familj utbildas till tävlingsfunktionär. Detta är obligatoriskt från C-grupp, men familjer med barn i D- och E-grupp uppmanas att utbilda sig tidigare, då utbildningen ger en ökad förståelse för simsporten och hur tävlingar går till. Utbildningen är kostnadsfri och genomförs regelbundet av MASS.

 

Exempel på föreningsinsatser är:

 

  • Utbilda sig till tävlingsfunktionär
  • Hjälpa till som funktionär under ett pass vid tävlingar som MASS arrangerar eller vid externa tävlingar där MASS har ett åtagande att bidra med funktionärer (t.ex. Höst- och Vårsimiaden).
  • Hjälpa till med enklare saker vid tävlingsarrangemang, som tex att uppbyggnad eller nedmontering av tävlingsanläggning, serva funktionärer med energi, hjälpa barnen inför start, gå med resultat till tävlingsadministrationen, servera fika osv
  • Hjälpa till med matlagning under en dag vid tävling eller vid gruppens läger, som extra ledare eller med transport dit-eller hem.
  • Hjälpa till med att klippa gräs eller städa klubbstugan
  • Delta i MASS styrelse- och kommittéarbete genom att närvara och aktivt delta vid protokollförda möten

 

När vi hjälps åt med det som behöver göras för att få föreningen fungera, det vill säga om fler gör lite, så slipper få göra mycket. Välkommen till vår simmarfamilj!