SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
MÖLNDALS ALLMÄNNA SIMSÄLLSKAP
HJÄRTA - UTVECKLING - FRAMGÅNG

VATTENGLÄDJE FRÅN EN TIDIG ÅLDER

 

Från och med hösten 2023 kommer MASS på nytt att starta upp fullskalig baby- och minisimsverksamhet, för barn från tre månader till fyra år. 

 

I babysimsverksamheten lär vi oss genom lek och utan prestationskrav. Tiden i vattnet stimulerar den motoriska utvecklingen och utvecklar barnets vattenvana. Det är också en mysig stund som främjar kontakten mellan bebisen och medföljande förälder/närstående vuxen. Babysimsverksamheten riktar sig till barn från 3-24 månader (barnet måste ha läkt navel och väga minst 4 kg för att börja i babysim) och är indelad i tre olika nivåer, utifrån barnets ålder. 

 

I minisimsverksamheten lär vi oss fortsatt genom lek och utan prestationskrav. Vi lägger stort fokus på att skapa en respekt för vattnet och att lyssna till instruktioner. Verksamheten utgår från simningens ABC. Minisimsverksamheten riktar sig till barn från 2-4 år och är indelad i två nivåer, utifrån barnets ålder. En medföljande vuxen är alltid med i vattnet. 

 

Vi bedriver all vår verksamhet på Åbybadet i Mölndal. Undervisningsbassängerna håller en temperatur på ca 34 grader och bassängdjupet är 120 cm. I alla våra grupper är det åtta-tio barn och en-två instruktörer. Lektionstiden är 30 minuter och en kurs omfattar 8-15 lektionstillfällen beroende på termin. Antal tillfällen anges alltid vid bokning. 

 

Alla våra ledare är utbildade via Svensk Simidrotts utbildningssystem och genomgår hjärt- och lungräddningsutbildning en gång/år. Samtliga ledare måste också visa upp ett utdrag ur belastningsregistret löpande under sin anställning hos oss.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen