SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
MÖLNDALS ALLMÄNNA SIMSÄLLSKAP
HJÄRTA - UTVECKLING - FRAMGÅNG
SIMINLÄRNING & SIMTRÄNING FÖR ALLA

 

Vi strävar efter att alltid kunna erbjuda verksamhet för alla och därför bedriver vi paraverksamhet som omfattar både simskola, teknikskola och träning-tävlingsgrupper. Paraverksamheten riktar sig till barn och ungdomar som inte har möjlighet att simma i en grupp med många deltagare eller som behöver extra stöd. Vi erbjuder paraverksamhet för barn och ungdomar med rörelsenedsättningar, intellektuella nedsättningar, samt för barn med en synnedsättning.

 

De olika grupperna i simskolan bedrivs i två olika simhallar: Steg 1-3 kör på Streteredsbadet i Kållered och Steg 4-5 håller till i Lilla Åbybadet i Mölndal. I dessa grupper går vi igenom grunderna inom simning och vattenvana. Resterande grupper: teknikgrupperna och träning-tävlingsgrupperna simmar på Lilla Åbybadet i Mölndal. I dessa grupper är det ett större fokus på att simma som motionsform, samt att utveckla sin simteknik. 

 

När man klarat nivån Steg 5 räknas man som simkunniga (enligt svensk definition): kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att åter ha tagit sig upp till ytan, simma 200 meter på djupt vatten, varav 50 meter på rygg. Vill man fortsätta simma efter simskolan är Teknikskolan nästa steg. 

 

Alla våra ledare är utbildade via Svenska Simförbundets utbildningssystem och genomgår hjärt- och lungräddningsutbildning en gång/år. Samtliga ledare måste också visa upp ett utdrag ur belastningsregistret löpande under sin anställning hos oss.

PROVA PÅ FÖR PARA PÅ LILLA ÅBYBADET
2022-05-19 11:46

 

Till nya medlemmar och till medlemmar som ska byta undervisningsplats från Streteredsbadet till Lilla Åbybadet. 

 

Torsdagen den 9 juni kommer vi att erbjuda ett prova på tillfälle på Lilla Åbybadet i Mölndal. Utöver att titta på anläggningen och testa på att simma i bassängen (om man vill) finns det också möjlighet att få mer information om MASS paraverksamhet. 

 

Mer information finner ni i informationsbladet

 

Observera att föranmälan krävs

DAGS IGEN FÖR NYBÖRJARTÄVLING
2022-04-29 10:03

 

I december anordnade vi Tomtesimmet, en tävlingsinspirerad aktivitet för barn i sim- och teknikskolan. En väldigt lyckad aktivitet. Lördagen den 4 juni är det dags igen! Då kommer vi att anordna Sommarsimmet. 

 

Sommarsimmet är för alla barn som under vårterminen 2022 simmat i någon av grupperna Steg 4 och Steg 5 (simskolan) eller Medley Gul och Medley Röd (teknikskolan). Det finns ett begränsat antal platser (då det finns en begränsning på hur många som får befinna sig i simhallen samtidigt). Ni finner mer information i inbjudan. Det går att anmäla sig från och med torsdagen den 5 maj kl. 09.00, via bokningssidan

INTENSIVSIMSKOLA FÖR PARA
2022-04-05 15:12

 

Under vecka 22-23 kommer vi att erbjuda intensivsimskola för para Steg 1-5. Samtliga grupper kommer att ha lektion på Streteredsbadet i Kållered. Totalt fyra lektionstillfällen: Tisdagen den 31/5 och 7/6, samt torsdagen den 2/6 och 9/6. Schemat kommer se ut enligt nedan:

 

  • Steg 1: 17.00-17.45 
  • Steg 2/3: 17.45-18.30
  • Steg 4/5: 18.30-19.15

För mer information om respektive nivå kan ni klicka HÄR

 

Kostnaden för intensivsimskolan är 500 kr. Bokningen öppnar tisdagen den 3 maj kl. 09.00. Anmälan via vår bokningssida

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen