SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
MÖLNDALS ALLMÄNNA SIMSÄLLSKAP
HJÄRTA - UTVECKLING - FRAMGÅNG
SIMINLÄRNING & SIMTRÄNING FÖR ALLA

 

Vi strävar efter att alltid kunna erbjuda verksamhet för alla och därför bedriver vi paraverksamhet som omfattar både simskola, teknikskola och träning-tävlingsgrupper. Paraverksamheten riktar sig till barn och ungdomar som inte har möjlighet att simma i en grupp med många deltagare eller som behöver extra stöd. Vi erbjuder paraverksamhet för barn och ungdomar med rörelsenedsättningar, intellektuella nedsättningar, samt för barn med en synnedsättning.

 

De olika grupperna i simskolan bedrivs i två olika simhallar: Baddaren Funkis, Sköldpaddan Funkis och Pingvinen Funkis kör på Streteredsbadet i Kållered och Fisken Funkis och Hajen Funkis håller till i Lilla Åbybadet i Mölndal. I dessa grupper går vi igenom grunderna inom simning och vattenvana. Resterande grupper: teknikgrupperna och träning-tävlingsgrupperna simmar på Lilla Åbybadet i Mölndal. I dessa grupper är det ett större fokus på att simma som motionsform, samt att utveckla sin simteknik. 

 

När man klarat nivån Hajen Funkis räknas man som simkunniga (enligt svensk definition): kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att åter ha tagit sig upp till ytan, simma 200 meter på djupt vatten, varav 50 meter på rygg. Vill man fortsätta simma efter simskolan är Teknikskolan nästa steg. 

 

Alla våra ledare är utbildade via Svenska Simförbundets utbildningssystem och genomgår hjärt- och lungräddningsutbildning en gång/år. Samtliga ledare måste också visa upp ett utdrag ur belastningsregistret löpande under sin anställning hos oss.

 

För en snabb överblick över vår paraverksamhet, klicka HÄR

TERMINSAVSLUTNING HT-2022
2022-12-01 11:45

 

Vecka 49 (5-11/12) är det terminsavslutning för samtliga grupper. Inför sista lektionstillfället (under vecka 49) kommer ledarna att notera en grupprekommendation inför kommande kurs. Denna rekommendation blir synlig på bokningssidan - där ni också gör en anmälan till våra olika kurser. 

 

Eventuellt klarade simmärken/plaketter ser ni via medlemsappen, under fliken utmärkelser. MASS kommer att finnas på plats inne i simhallen under hela avslutningsveckan och sälja simmärken och märkessköldar. På Stretered är ledarna behjälpliga med försäljning av simmärken. Betalning enbart med swish! 

 

Anmälan till vårterminen öppnar torsdagen den 15 december kl. 11.00, för medlemmar som gått under höstterminen. Se informationen på bokningssidan. Grupperna blir synliga måndagen den 12 december kl. 12.00. 

NYA GRUPPNAMN HÖSTEN 2022
2022-05-30 16:59

 

Från och med höstterminen 2022 byter många av våra paragrupper namn:

 

TIDIGARE NAMN NYTT NAMN
Steg 1 Baddaren - Funkis 
Steg 2 Sköldpaddan - Funkis 
Steg 3 Pingvinen - Funkis
Steg 4 Fisken - Funkis
Steg 5 Hajen - Funkis
Medley Grön Motionsgrupp Grön

Grupperna Medley Gul och Röd, samt Para Tävling behåller sina gruppnamn. 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen