SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
MÖLNDALS ALLMÄNNA SIMSÄLLSKAP
HJÄRTA - UTVECKLING - FRAMGÅNG
LÄR DIG SIMMA TILLSAMMANS MED MASS


MASS bedriver följande verksamheter med inriktning simkunnighet:

  • Baby- och minisim: För barn från tre månader till fyra år 
  • Simskola: För barn från fyra år
  • Simskola: För barn från sju/åtta år (som börjar i simskolan lite senare)
  • Simskola: För ungdomar 12-18 år
  • Simskola: För vuxna


MASS är anslutna till Svensk Simidrott. Ni kan läsa mer om hur vi bygger upp vår verksamhet, utifrån deras riktlinjer HÄR. Vi lär ut grundläggande vattenvana först (bubbla, doppa, hoppa, flyta, rotera). Ryggcrawl och crawl är de simsätt som vi sedan fortsätter med, därefter bröstsim och fjärilsim. Vi använder inga flythjälpmedel, utan arbetar för att barnen ska bli trygga i vattnet på egen hand. Detta för att från början lära ut ett bra vattenläge och inte skapa en falsk trygghet. Hur lång tid det tar att lära sig simma är väldigt individuellt. För vissa faller det sig helt naturligt och för vissa krävs det mycket övning innan det sätter sig.

 

Alla våra ledare är utbildade via Svensk Simidrotts utbildningssystem och genomgår hjärt- och lungräddningsutbildning en gång/år. Samtliga ledare måste också visa upp ett utdrag ur belastningsregistret löpande under sin anställning hos oss.

 

Vi bedriver simskola på Åbybadet i Mölndal. Vår simskoleverksamhet omfattar sex olika huvudnivåer. Generellt behöver man gå om en-två nivåer. För många barn är det Pingvinen och Fisken som är de nivåer som behöver repeteras. För att börja i Baddaren (första nivån) ska barnet ha fyllt fyra år, samt vara mogen att vara i en grupp med andra barn, utan att föräldrarna är med i vattnet. För yngre barn erbjuder vi baby- och minisimsgrupper, där en förälder är med i vattnet.

 

I alla våra grupper är det fem till tolv barn och en-tre instruktörer. Uppdelning varierar mellan våra olika nivåer. Lektionstiden är 30-40 minuter och en kurs omfattar 14-15 lektionstillfällen (under vår- och hösttermin). Det finns även möjlighet att delta i intensivkurser.

 

När barnen klarat nivån Hajen räknas de som simkunniga (enligt svensk definition): de kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att åter ha tagit sig upp till ytan, simma 200 meter på djupt vatten, varav 50 meter på rygg. Vill man fortsätta simma efter simskolan är Teknikskolan nästa steg. Väljer man att avsluta sin simträning rekommenderar vi ändå fortsatt simning på egen hand, för att upprätthålla simkunnigheten. Minst en gång per år (gärna fler när barnen är yngre) bör man testa att ta simmärket Vattenprovet - som motsvarar simkunnighetsdefinitionen ovan.

ÖVNINGSBANK FÖR SIMSKOLAN
2023-06-13 15:19

 

Sommaren står för dörren och det innebär för många mycket bad och lek i vatten. Sommaren är också ett perfekt tillfälle att öva lite extra. Vi har sammanställt en övningsbank för att ni som föräldrar ska kunna förstå de olika övningarna vi jobbar med lite bättre, samt för att kunna träna lite extra med era barn. 

 

Ta gärna del av övningsbanken här: Övningsbank för simskolan

TOMTESIMMET 2022
2022-12-20 13:45

Tomtesimmet 2022 blev en fantastisk avslutande tävling för sim- och teknikskolan. Med hela 140 anmälningar var det god julstämning med hejande publik, tränare och funktionärer. Under tävlingspasset visade två av våra mästerskapssimmare upp grenarna för barnen innan de själva fick ta vid. Barnen fick möjlighet att tävla i 25m valfritt, 25m hinderbana och 16m över-under linorna för simskolan respektive 25m delfinsim för teknikskolan. Avslutningsvis fick barnen varsin deltagarmedalj och lite fika.

MAJBLOMMAN KAN MÖJLIGGÖRA SIMSKOLA FÖR FLER
2021-12-15 10:09

 

Svensk Simidrott har under 2021 samarbetat med organisationen Majblomman. Majblomman delar ut ekonomiskt stöd till barn i familjer där pengarna inte räcker till. Det kan handla om ett par fotbollsskor, ett barnkalas, avgiften till fritidsaktiviteter eller en jacka. Klicka här för mer information kring hur man söker bidrag. 

 

Hjälp gärna till att sprida information gällande Majblomman till personer i din omgivning. Då ökar chansen att de som behöver det som mest får information om att det finns möjlighet att söka bidrag.